Affiliate marketing → Udhëzues se si të filloni

A jeni një ndikues në kërkim të një partneri të ndershëm biznesi që paguan para të vërteta, jo vetëm para xhepi dhe produkte?

Atëherë ju keni ardhur në vendin e duhur. Në këtë artikull, ne bëjmë një zhytje të thellë në marketingun e filialeve.

Ky lloj marketingu është ideal si për bizneset ashtu edhe për influencuesit pasi siguron rezultate të prekshme dhe para reale në llogari në fund të ditës.

Ky postim në blog është për ata prej jush që janë krejtësisht të rinj në biznes, dhe për ata prej jush që thjesht po kërkojnë frymëzim për partneritetin tuaj të ardhshëm të filialit.

Do të mësoni për temat e mëposhtme:

Çfarë është Marketingu i Filialeve?
Kush është i përfshirë në filialet?
Si duken lidhjet e filialeve?
Si të filloni marketingun e filialeve – si një ndikues dhe një biznes
3 Marrëveshja e marketingut të filialeve ndërmjet ndikuesve dhe kompanive
Marketingu i filialeve për influencuesit: Si të fitoni para – jo një paketë dhuratash
Marketingu i Filialeve: Shmangni pagesën për reklama që nuk japin rezultate reale

Çfarë është Affiliate marketing

Marketingu i filialeve është një formë e marketingut dixhital ku kompanitë paguajnë njerëzit (affiliate) për të tregtuar produkte.

Kompania krijon lidhje unike për produktet e saj që anëtarët mund t’i postojnë në kanalet e tyre.

Në këtë mënyrë, kompanitë mund të gjurmojnë se nga vijnë klientët dhe kështu të dinë se cilët filialë reklamojnë mirë.

Sipas marrëveshjes ndërmjet kompanisë dhe filialeve të saj, për çdo shitje të bërë përmes lidhjes unike krijohet një komision.

Kjo është arsyeja pse marketingu i filialeve quhet edhe marketing i bazuar në komision – ose marketing i bazuar në rezultate.

Ndikuesit gjithashtu shpesh mund të quhen bashkëpunëtorë. Në fund të fundit, pjesa më e madhe e punës së tyre është të shesin produktet e kompanisë te ndjekësit e tyre.

Dëshironi të merrni më shumë shitje me marketingun me ndikim? Krijo një llogari falas sot!

4 lojtarët në marketingun e filialeve

Çdo kontratë filial ka
partive. Çdo person ose kompani merr diçka nga kontrata dhe sigurohet që të funksionojë. Ky është edhe modeli që Make Influence garanton nga fillimi në fund si platformë.


Katër përfaqësuesit janë:

Reklamues

Kjo është një kompani që dëshiron më shumë shitje. Kjo kërkohet shpesh nga një dyqan online ose kompani shërbimi për të marrë më shumë pyetje të klientëve. Zakonisht, një biznes përdor një rrjet filialesh ose një platformë si Make Influence për të gjetur bashkëpunëtorët e duhur.

Rrjeti ose platforma

Affiliate Network është tradicionalisht një kompani që lidh reklamuesit me ndikuesit e duhur për të arritur klientët që dëshirojnë. Qëllimi i platformës është të lehtësojë të gjitha bashkëpunimet duke ndërtuar lidhjet e duhura, duke ndjekur shitjet dhe vizitat dhe më pas duke paguar në bazë të një komisioni të rënë dakord.
Lexoni më shumë se si Make Influence ofron përmbajtje, performancë dhe ROAS më të mirë me marketingun me ndikim këtu.

Filial ose Ndikues

Është një botues që tërheq klientët. Në Make Influence, influencuesit në Instagram arrijnë klientët e duhur me përmbajtje të mprehtë. Në një kuptim më tradicional, ai përfshin gjithashtu blogje dhe botime të tjera.

Klienti

është një person që në fund viziton faqen e internetit të një reklamuesi dhe blen një produkt. Kjo zakonisht bëhet duke klikuar në një lidhje shoqëruese, e cila më pas mund të gjurmohet. Kjo siguron që reklamuesi të marrë bashkëpunimin e duhur me një ndikues që mund të përputhet saktësisht me grupin e tyre të synuar.

Cilat janë Affiliate Link dhe si i bëni ato?

Lidhja e filialit është vendi ku ndodh magjia. Çdo lidhje promovuese, ndikues dhe reklamues mund të gjurmojë shitjet dhe të paguajë komisione.


Rrjeti ose platforma përgjegjëse për bashkëpunimin
Identifikues unik që tregon se cili ndikues ose filial është
Identifikues unik që tregon se cilës fushatë i përket
Dhe së fundi, ne shpesh e shohim faqen e internetit në fjalë.


Një ndikues ose partner poston një lidhje në blogun ose Instagramin e tyre. Kur klienti klikon në lidhje, ata ridrejtohen në faqen e duhur. Kur ata bëjnë një blerje, platforma mund ta gjurmojë atë.
Mund të duket shumë ndryshe në varësi të rrjetit ose platformës. Por pothuajse gjithmonë do të shihni dy komponentë specifikë: fushatën dhe ID-në e influencuesit.

Si mund të filloj me affiliate marketing?

Më poshtë janë disa kompani që ju paguajnë për t’i ndihmuar që të rrisin shitjet e tyre.
Unë do të rekomandoja të regjistroheni për të gjitha, është gjithashtu plotësisht falas.

3 Llojet e Marrëveshjeve të Marketingut të Filialeve ndërmjet ndikuesve dhe bizneseve

Si një ndikues, ju paguheni nga kompanitë për rezultate specifike.
Të qenit rezultat varet nga marrëveshja specifike që lidhni me njëri-tjetrin.
Zakonisht ekzistojnë tre lloje të kontratave:

Pay Per Click (PPC): Paguheni sa herë që dikush klikon në një lidhje unike që ju jep kompania.

Pay Per Lead (PPL): Këtu paguheni sa herë që një klikim në një lidhje të çon në një veprim specifik – të tillë si abonimi në një buletin, shkarkimi i një aplikacioni falas ose plotësimi i një sondazhi.

Paguaj për shitje (PPS): Kur një kompani shet një produkt përmes lidhjes tuaj unike, ju fitoni një përqindje të vlerës së shitjes. Kjo përqindje përcaktohet në marrëveshjen ndërmjet filialit dhe shoqërisë dhe për këtë arsye ndryshon.

Marketingu i filialeve siguron përparim financiar si për biznesin ashtu edhe për ndikuesin.