Kriptovaluta / Crypto

Si të blini Bitcoin me Paypal (Blini Crypto me Paypal)

Çfarë janë kriptovaluta dhe si funksionojnë ato?

Kriptovalutat janë një lloj monedhe dixhitale që funksionojnë në një rrjet të distribuar, të bazuar në teknologjinë e njohur si blockchain. Këto monedha janë të enkriptuara për të siguruar transaksione të sigurta dhe të pavarur nga institucionet financiare tradicionale.

Blockchain, themeluesi i kriptovalutave, është një bazë e të dhënave të shpërndara që ruajnë të dhëna të ndryshueshme në blloqe të lidhura së bashku me një metodë kriptografike. Kjo teknologji lejon për transparencë të lartë dhe siguri në transaksione, duke e bërë atë një mjet të besueshëm për të bërë transaksione të ndryshme në mënyrë online.

Kriptovalutat janë tërheqëse për investitorët për shkak të potencialit të lartë të fitimeve dhe mungesës së kontrollit të qeverive apo bankave. Ata janë gjithashtu një mjet i përshtatshëm për transferimet ndërkombëtare për shkak të koston e ulët dhe shpejtësisë së tyre. Disa prej kriptovalutave më të njohura janë Bitcoin, Ethereum, dhe Ripple.

Si të pritet, kriptovalutat mund të jenë një temë e diskutueshme për shkak të rreziqeve potenciale të sigurisë, volatilitetit të çmimit dhe mungesës së regulacioneve të qarta. Megjithatë, ata vazhdojnë të rriten në popullaritet dhe përdorim si një mjet financiar alternativ.

Si shembull, le të hedhim një vështrim se si të blini kripto përmes miniaplikacionit Changelly:

Krijo llogari

Sammanställd tabell med information
Crypto
Crypto.com banner Crypto.com Blini Crypto dhe merrni shpërblime, si dhe merrni para nëse bëni që dikush të regjistrohet përmes lidhjes tuaj 25 Dollarë kur krijoni llogarinë
Binance.com banner Binance.com Platforma më e madhe në botë për blerjen e kryptovaluta Ju merrni 5% të gjithçkaje për të cilën miqtë tuaj blejnë
OKX banner OKX Një nga platformat më të mëdha në botë për të blerë bitcoin, si dhe një platformë shumë e shpejtë dhe e sigurt Ftoni miqtë tuaj në OKX dhe merrni Mystery Boxes me vlerë deri në 50 USDT.
MEXC banner MEXC Tregtoni kriptovalutat në një platformë të sigurt dhe të shpejtë, si dhe merrni para bonus kur krijoni një llogari Ju merrni 10 dollarë në bonus
Mediakurse.com - Kriptovaluta
Enable Notifications OK No thanks