Dropshipping

Dropshipping

Dropshipping është një mënyrë e biznesit online ku shitësi nuk e mbajnë inventarin e produkteve. Në vend të kësaj, ata bashkëpunojnë me furnizuesit që dërgojnë produktet drejtpërdrejt tek klientët. Kjo lejon bizneset të evitojnë kostot dhe vështirësitë e mbajtjes së inventarit. Me dropshipping, shitësi mund të ofrojë një gamë të gjerë të produkteve pa u ngarkuar me kostot dhe rrezikun e mbajtjes së stokut. Përveç kësaj, ka një potencial të madh për fitim nëpërmjet kësaj mënyre biznesi, duke patur parasysh që investimi fillestar është relativisht i ulët. Megjithatë, është e rëndësishme të kuptohet se suksesi në dropshipping kërkon punë të vazhdueshme në marketing, për të siguruar trafikun dhe shitjet e mjaftueshme për të mbijetuar dhe rritur biznesin

Përparësitë e dropshipping

Produktet janë zakonisht shumë të lira për t’u prodhuar. Prandaj ju përfitoni nga marzhi, i cili mund të jetë mjaft i madh në krahasim me koston e prodhimit.

Rreziku është relativisht i ulët. Ju duhet vetëm një kapital i vogël fillestar për të filluar, dhe nëse interesi për një produkt rezulton i ftohtë, ju lehtë mund të ndryshoni drejtimin.

Ajo funksionon edhe anasjelltas: nëse diçka befas bëhet në modë, mund të jeni të shpejtë.

Nuk është e nevojshme të keni vetë një magazinë dhe një objekt prodhimi me gjithçka që kjo përfshin: qiranë e ambienteve, mirëmbajtjen, logjistikën dhe personelin.

Ju rrallë keni ndonjë kufizim gjeografik – qoftë si rezultat i një zinxhiri logjistik të zhvilluar mirë ose si rezultat i një furnizuesi që ka disa fabrika në vende të ndryshme anembanë botës.

Dropshipping është një model biznesi relativisht i krijuar që është më i zakonshëm nga sa mendojnë shumë njerëz. Prandaj ka një bollëk burimesh të disponueshme në formën e udhëzuesve, këshillave dhe truket – por edhe mjete dhe softuer të zhvilluar mirë.

Disavantazhet e dropshipping

Ju duhet të gjeni një furnizues të besueshëm i cili do të jetë deri në fund të volitshëm. Për shembull, ju keni pak ose aspak kontroll mbi nivelet e stokut, gjë që në praktikë mund t’ju bëjë të mbeteni plotësisht pa produkte për shkak të ndërprerjes së prodhimit.

Ju keni mundësi të kufizuara për të zhvilluar dhe optimizuar produktin që shisni vetë.

Furnizuesit gjenden shpesh në vende me kosto të ulëta prodhimi, për shembull Kina ose India. Kjo çon në një gjurmë më të madhe klimatike, por edhe në kohë të gjata të dorëzimit (për shembull, i poshtëshënuari priti 180 ditë për të marrë një tabaka me kuba akulli).

Ju duhet të jeni të vetëdijshëm për rregullat që lidhen si me markimin CE (shënjimi i produkteve të BE-së për produktet që plotësojnë kërkesat për shëndetin, sigurinë, funksionin dhe mjedisin) ashtu edhe për taksat, eksportin dhe detyrimet doganore ndërmjet vendeve.

Dropshipping Kshilla

 • Zgjidhni produktinVetëm për shkak se ju mund të shesni çdo gjë nuk do të thotë që ju duhet. Një këshillë e mirë është që të paktën fillimisht të investoni në një lloj të caktuar kategorie produkti për të cilin jeni të interesuar ose në një produkt që përdorni vetë. Në këtë mënyrë, ju bëhet më e lehtë të lidheni me klientin dhe të kuptoni se çfarë dëshiron ai.
 • Njihuni me tregunNë kërkim të produktit të duhur, duhet të njiheni edhe me tregun. Këtu është e rëndësishme të gjesh një ekuilibër të mirë! Nëse nuk ka konkurrencë për produktin tuaj, mund të mos ketë kërkesë të mjaftueshme. Nëse ka shumë produkte të ngjashme, përpjekja juaj mund të jetë e tepërt nëse nuk mund të ofroni një çmim, cilësi ose të ngjashme më të mirë.
 • Gjeni furnizuesin e duhurNëse një produkt dëmtohet ose vonohet kur arrin te klienti përfundimtar, ekziston një rrezik i madh që do t'ju duhet të paguani për një produkt të ri - edhe nëse faji nuk është i juaji. Me fjalë të tjera, modeli i biznesit varet kryesisht nga fakti se furnizuesi është i besueshëm dhe i besueshëm në shpërndarje. Por si e gjeni furnizuesin e duhur? Ka gjithashtu një bollëk listash dhe diskutimesh në forum që mund t'i gjeni me ndihmën e një kërkimi të thjeshtë në Google. Ka mjete që ju ndihmojnë të gjeni furnizuesin e duhur për produktin e duhur, duke përfshirë softuerin Oberlo.
 • Filloni dyqanin tuajPër të shitur produkte, natyrisht, duhet të keni një dyqan. Në të vërtetë nuk ka asgjë që ju ndalon të përdorni ndonjë platformë, por Shopify është veçanërisht i popullarizuar me njerëzit në botën e dropshipping! Amazon ofron gjithashtu zgjidhje për dropshipping.

  Këtu ju merrni një ofertë nga unë për të përdorur Shopify për tre muaj për vetëm 1$ në muaj.

Filloni tani me ofertën tonë

Dropshipping

Dropshipping është një mënyrë e biznesit online ku shitësi nuk e mbajnë inventarin e produkteve. Në vend të kësaj, ata bashkëpunojnë me furnizuesit që dërgojnë produktet drejtpërdrejt tek klientët. Kjo lejon bizneset të evitojnë kostot dhe vështirësitë e mbajtjes së inventarit. Me dropshipping, shitësi mund të ofrojë një gamë të gjerë të produkteve pa u ngarkuar me kostot dhe rrezikun e mbajtjes së stokut. Përveç kësaj, ka një potencial të madh për fitim nëpërmjet kësaj mënyre biznesi, duke patur parasysh që investimi fillestar është relativisht i ulët. Megjithatë, është e rëndësishme të kuptohet se suksesi në dropshipping kërkon punë të vazhdueshme në marketing, për të siguruar trafikun dhe shitjet e mjaftueshme për të mbijetuar dhe rritur biznesin

Dropshipping shpjegohet thjesht si një model biznesi që bën të mundur drejtimin e tregtisë elektronike pa pasur depon tuajën. Në vend të kësaj, produktet dërgohen drejtpërdrejt nga prodhuesi ose distributori te klienti përfundimtar.

Përparësitë e dropshipping

Produktet janë zakonisht shumë të lira për t’u prodhuar. Prandaj ju përfitoni nga marzhi, i cili mund të jetë mjaft i madh në krahasim me koston e prodhimit.

Rreziku është relativisht i ulët. Ju duhet vetëm një kapital i vogël fillestar për të filluar, dhe nëse interesi për një produkt rezulton i ftohtë, ju lehtë mund të ndryshoni drejtimin.

Ajo funksionon edhe anasjelltas: nëse diçka befas bëhet në modë, mund të jeni të shpejtë.

Nuk është e nevojshme të keni vetë një magazinë dhe një objekt prodhimi me gjithçka që kjo përfshin: qiranë e ambienteve, mirëmbajtjen, logjistikën dhe personelin.

Ju rrallë keni ndonjë kufizim gjeografik – qoftë si rezultat i një zinxhiri logjistik të zhvilluar mirë ose si rezultat i një furnizuesi që ka disa fabrika në vende të ndryshme anembanë botës.

Dropshipping është një model biznesi relativisht i krijuar që është më i zakonshëm nga sa mendojnë shumë njerëz. Prandaj ka një bollëk burimesh të disponueshme në formën e udhëzuesve, këshillave dhe truket – por edhe mjete dhe softuer të zhvilluar mirë.

Disavantazhet e dropshipping

Ju duhet të gjeni një furnizues të besueshëm i cili do të jetë deri në fund të volitshëm. Për shembull, ju keni pak ose aspak kontroll mbi nivelet e stokut, gjë që në praktikë mund t’ju bëjë të mbeteni plotësisht pa produkte për shkak të ndërprerjes së prodhimit.

Ju keni mundësi të kufizuara për të zhvilluar dhe optimizuar produktin që shisni vetë.

Furnizuesit gjenden shpesh në vende me kosto të ulëta prodhimi, për shembull Kina ose India. Kjo çon në një gjurmë më të madhe klimatike, por edhe në kohë të gjata të dorëzimit (për shembull, i poshtëshënuari priti 180 ditë për të marrë një tabaka me kuba akulli).

Ju duhet të jeni të vetëdijshëm për rregullat që lidhen si me markimin CE (shënjimi i produkteve të BE-së për produktet që plotësojnë kërkesat për shëndetin, sigurinë, funksionin dhe mjedisin) ashtu edhe për taksat, eksportin dhe detyrimet doganore ndërmjet vendeve.

Dropshipping Kshilla

 • Zgjidhni produktinVetëm për shkak se ju mund të shesni çdo gjë nuk do të thotë që ju duhet. Një këshillë e mirë është që të paktën fillimisht të investoni në një lloj të caktuar kategorie produkti për të cilin jeni të interesuar ose në një produkt që përdorni vetë. Në këtë mënyrë, ju bëhet më e lehtë të lidheni me klientin dhe të kuptoni se çfarë dëshiron ai.
 • Njihuni me tregunNë kërkim të produktit të duhur, duhet të njiheni edhe me tregun. Këtu është e rëndësishme të gjesh një ekuilibër të mirë! Nëse nuk ka konkurrencë për produktin tuaj, mund të mos ketë kërkesë të mjaftueshme. Nëse ka shumë produkte të ngjashme, përpjekja juaj mund të jetë e tepërt nëse nuk mund të ofroni një çmim, cilësi ose të ngjashme më të mirë.
 • Gjeni furnizuesin e duhurNëse një produkt dëmtohet ose vonohet kur arrin te klienti përfundimtar, ekziston një rrezik i madh që do t'ju duhet të paguani për një produkt të ri - edhe nëse faji nuk është i juaji. Me fjalë të tjera, modeli i biznesit varet kryesisht nga fakti se furnizuesi është i besueshëm dhe i besueshëm në shpërndarje. Por si e gjeni furnizuesin e duhur? Ka gjithashtu një bollëk listash dhe diskutimesh në forum që mund t'i gjeni me ndihmën e një kërkimi të thjeshtë në Google. Ka mjete që ju ndihmojnë të gjeni furnizuesin e duhur për produktin e duhur, duke përfshirë softuerin Oberlo.
 • Filloni dyqanin tuajPër të shitur produkte, natyrisht, duhet të keni një dyqan. Në të vërtetë nuk ka asgjë që ju ndalon të përdorni ndonjë platformë, por Shopify është veçanërisht i popullarizuar me njerëzit në botën e dropshipping! Amazon ofron gjithashtu zgjidhje për dropshipping.

  Këtu ju merrni një ofertë nga unë për të përdorur Shopify për tre muaj për vetëm 1$ në muaj.

Filloni tani me ofertën tonë YouTube Play Button ► Video
Mediakurse.com - Dropshipping
Enable Notifications OK No thanks